4B haartype: hoe het te verzorgen en te stylen - Dutch Hairshop (2024)

Niet al het krullende haar is hetzelfde. Er zijn meerdere krullende haartypes, variërend van 2C (lichte krullen) tot 4C (strak opgerold haar). Ga dus met ons mee op reis om alles te ontdekken over het 4B-haartype. Om je een beetje achtergrondverhaal te geven – Andre Walker heeft het haartyperingssysteem uitgevonden, een zegen voor Afrikaanse vrouwen! Wanneer u uw exacte haartype kent, kunt u producten kopen, stylingtechnieken gebruiken en dienovereenkomstig een specifieke onderhoudsroutine hebben. Zo vaak worden alle Afrikaanse haartypes in één categorie geknuppeld, wat een gruweldaad is. Ontdek alles wat er te weten valt over 4B-haar – de kruldefinitie, kapsels die het beste bij dit haartype passen en onderhoudstips. Maar laten we daarvoor beginnen met de basis. Scroll naar beneden om te weten wat precies type 4 haar is.
4B haartype: hoe het te verzorgen en te stylen - Dutch Hairshop (1)

Wat is 4B haartype?

4B haar is een coily haartype, gecategoriseerd tussen 4A en 4C haartypes. De spoelen van 4B-haar zijn scherp gehoekt in Z-vormige krullen en zijn losjes gedefinieerd in vergelijking met 4A-haar. Daarom lijken ze meer zigzig en pluizig dan gekruld. En hoewel zowel 4B- als 4C-typen strak zijn opgerold, kan het krulpatroon van 4B in zekere mate worden geïdentificeerd, terwijl 4C geen duidelijk patroon vertoont.

Met het 4B-type kunt u fijn, draadachtig getextureerd haar of ruw, grof getextureerd haar hebben. Aangezien het scherpe Z-vormige patroon van dit haartype fungeert als een belangrijk obstakel voor de natuurlijke oliën van de hoofdhuid om over de lengte van het haar te reizen, is de beste manier om ervoor te zorgen het te behandelen met kokos- of ricinusolie voordat het wordt gewassen om wat vocht vast te houden,

Dutch Hairshop Trivia

Je kunt opkijken naar populaire celebs met 4B-haar zoals de Amerikaanse rapper Lauryn Hill, bassist Esperanza Spalding en actrice Yvette Nicole Brown voor haarinspiratie.

Een ander interessant kenmerk van het 4B-haartype is dat het gevoelig is voor krimp. Dit betekent dat het vrij strak oprolt en je haar er aanzienlijk korter uit laat zien dan het in werkelijkheid is. Maar goede zorg en onderhoud kunnen u helpen dit probleem aan te pakken. Blijf lezen om meer te weten te komen.

Hoe zorg je voor 4B-haar?

4B-haar, met zijn delicate textuur, neiging tot uitdroging en neiging tot krimpen, vereist een zeer speciale tedere liefdevolle zorg om zijn gezondheid te behouden. Dus dit is wat u moet doen:

  • Hydratatie is de sleutel: Zoals we inmiddels allemaal heel goed weten, heeft 4B-haar een sterke neiging om uit te drogen vanwege de strak opgerolde textuur. De primaire focus van uw haarverzorgingsroutine moet dus liggen op het herstellen en vasthouden van vocht in uw haar. Nu zal het wassen van je haar er zeker vocht aan toevoegen. Maar je moet een extra stap zetten om je haar echt te hydrateren en schade en breuk te voorkomen. Er zijn een paar verschillende dingen die je hier kunt uitproberen:
    • Trakteer je haar minstens één keer per week op een hete oliemassage met kokosolie, ricinusolie of amandelolie om het van binnenuit diep te voeden. Laat de olie gewoon een paar uur intrekken voordat je hem afwast.
    • Conditioneer je haar elke keer dat je het wast en ga minstens twee keer per maand voor een diepe conditioner om vocht in je haar toe te voegen en vast te houden.
    • Verwen je haar met een leave-in conditioner nadat je uit de douche bent gestapt en blijf het elke ochtend aanbrengen om je haar die extra boost van vocht te geven.
  • Was je haar in secties: Deze kleine tip klinkt misschien een beetje vreemd voor sommigen van jullie, maar het maakt het leven echt een stuk gemakkelijker voor iedereen met 4B-haar. Was je haar in secties om te voorkomen dat het in de knoop raakt en breekt. Dit helpt ook bij het uitrekken van je haar en het behouden van de lengte. Je kunt je haar in dikke vlechten of wendingen snijden of zelfs met behulp van sectieclips.
  • Ontwarren met vingers: Er is niets erger dan pijnlijk worstelen met een kam / borstel om je haar te ontwarren om het vervolgens weg te zien komen met een klomp van je haar. Omdat het 4B-haartype vrij delicaat van aard is, is de beste manier om het te ontwarren met je vingers of een brede getande kam direct nadat je het hebt gewassen, omdat je haar buigzamer is als het vochtig is.
  • Strek je haar uit: Permanenthengels, twist-outs en bantoeknopen werken goed om 4B-spoelhaar uit te rekken en het er zo lang uit te laten zien als het echt is. Het voorkomt ook dat je haar te verstrikt raakt en breekt. Je kunt je haar uitrekken als het vochtig is direct nadat je het hebt gewassen of er wat water op spuiten om het te bevochtigen.
  • Beschermende stijlen zijn de juiste keuze: Wanneer je 4B-haar hebt, hoe minder je het aanraakt of probeert te kammen, hoe beter. Op die manier loop je niet het risico om in de knoop te raken of te breken. De beste manier om deze lage manipulatiebenadering te volgen om uw 4B haar is door het te doen in een beschermende stijl. Stijlen zoals doosvlechten, bantoeknopen, twists en updos beschermen je haar tegen schade en breuk, terwijl je de keuze hebt om je haar te stylen in funky en kleurrijke stijlen en extensions.
  • Zorg voor een schoonheidsslaapje: Je haarverzorgingsroutine voor je 4B-haar eindigt niet als je slaapt. Mijn enige advies hier zou zijn om je katoenen kussensloop te vervangen, omdat het je haar uitdroogt als niemands zaak. Ga in plaats daarvan voor een satijnen / zijden hoesje. Knoop ook je haar in een ananas en knoop het in een zijden / satijnen muts voordat je gaat slapen.

Nu je je 4B-haar tot op het bot hebt verwend, laten we eens kijken naar een aantal prachtige stijlen waarin je het kunt stylen.

7 verbluffende manieren om je 4B-haar te stylen

1. Pixie

Omarm je 4B haartextuur en ga voor deze chique pixie cut. Met deze snit kun je experimenteren met je make-up en accessoires om de look af en toe te veranderen.

2. Bantoe Knopen

Bantoeknopen zijn veelzijdig en een boho-chique versie van een beschermend kapsel. Je kunt ze op verschillende manieren stylen, en elke keer zullen deze knopen je versteld doen staan.

3. Gelaagde Afro

Als je op zoek bent naar een eenvoudig 4B kapsel, moet je gaan voor deze gelaagde look. Door je haar in lagen te laten knippen, helpen je 4B-spoelen zich in al hun glorie te ontvouwen en te voorkomen dat ze te verstrikt raken.

4. Ondersnijd cornrows

Hier is een stijl die een geweldige combinatie is van beschermende en natuurlijke stijlen. Style je 4B haar in wat dunne cornrows aan de ene kant en een side splited pixie aan de andere kant om deze totale ‘Don’t mess with me’ stijl te creëren.

[ Read: Cornrow Braided Hairstyles ]

5. Volumineuze Afro

Dit is wat ik noem het omarmen van je prachtige natuurlijke 4B haar in al zijn glorie. Deze volumineuze afro is prachtig, levendig en de perfecte haarlook om te sporten om je innerlijke godin uit te laten.

6. Matte hoogtepunten

Wie zei dat je kinky haar niet kon kleuren of accentueren, had het vreselijk mis. Bijvoorbeeld deze karamel gemarkeerde look. Het rijke natuurlijke bruin van haar krullende 4B-haar is geaccentueerd met behulp van karamelglazuurde highlights aan de rand van haar haar.

7. Dreadlocks

Het is chic, het is cool en het is wat je nu nodig hebt in je leven. Deze dreadlocks-stijl is gelijke delen badass en vrouwelijk en zal ongetwijfeld de beste haarbeslissing zijn die je ooit hebt genomen.

Dutch Hairshop Trivia

Populaire actrice Zendaya droeg dreadlocks naar de Academy Awards van 2015.

Bij het 4B-haartype met een Z-vormig opgerold patroon druppelen de natuurlijke oliën van de hoofdhuid niet door de strengen, waardoor droogheid ontstaat. Daarom moeten mensen met dit haartype zich concentreren op het zoveel mogelijk gehydrateerd houden van hun lokken door middel van hete oliemassages met castor of kokosolie en conditioners. Was je haar in secties om klitten te voorkomen en ga voor kapsels met lage manipulatie zoals twists, Bantu-knopen en updo’s om te voorkomen dat je je haar beschadigt. Gebruik geen heat styling tools en ga in plaats daarvan voor haar-stretching technieken zoals permanent staafjes en twist-outs.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je 4B haar wassen?

Als je een actieve levensstijl hebt die leidt tot zweet, wat de gezondheid van je hoofdhuid kan beïnvloeden. Gecertificeerd tricholoog Monica Dickenson zegt: “Toen ik opgroeide, werd me geleerd om mijn haar elke 2-4 weken te wassen. Dit is een eeuwenoude mythe. Toen leerde ik als tricholoog dat het het beste is om je 4B-haar elke 3-5 dagen te wassen.” Het wordt echter geadviseerd om je haar te verwijderen en je hoofdhuid om de dag te spoelen en te hydrateren en ervoor te zorgen dat je ze goed droogt.

Hoe kan ik mijn 4B haar sneller laten groeien?

Door een beschermend kapsel met lage manipulatie te laten doen, beschermt het je haar tegen schade, houdt het vocht vast en stimuleert het een gezonde haargroei. Vergeet niet om je hoofdhuid te wassen om eventuele ophopingen schoon te maken. Als je je haar en hoofdhuid gezond en gehydrateerd houdt, verlies je je haar niet aan schade.

Hoe kan ik mijn 4B haar verzachten?

Door een gezonde haarverzorgingsroutine aan te nemen die specifiek is voor uw haartype, kunt u uw haar gehydrateerd en geconditioneerd houden. Volg de routine en vermijd het gebruik van te veel product om opbouw te voorkomen – en je zult snel zien dat je 4B-haar zachter en glanzender wordt.

Was dit artikel nuttig?

Aanverwant

4B haartype: hoe het te verzorgen en te stylen - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6260

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.