De virtuele winkel van IKEA Roblox game heeft een oude term nieuw leven ingeblazen: Metaverse (2024)

Maak je klaar voor een geheel nieuwe manier van winkelen en werken! De IKEA Roblox-game wordt binnenkort gelanceerd en brengt iets speciaals met zich mee: een virtuele winkel die het gevoel geeft een hele nieuwe wereld binnen te stappen. Maar waarom voelt het als iets uit een sciencefictionfilm? Nou ja, het is omdat het ons doet denken aan iets dat de metaverse wordt genoemd, een term die niet langer populair is.

De metaverse is als een gigantische online speeltuin waar je allerlei leuke dingen kunt doen, zoals rondhangen met vrienden, games spelen en zelfs werken. Het lijkt een beetje op internet, maar je zit er “eigenlijk” in.

De virtuele winkel van IKEA Roblox game heeft een oude term nieuw leven ingeblazen: Metaverse (1)

Stel je nu eens hetzelfde soort plezier voor, maar dan met IKEA-meubels en een betaling van £ 13,15 per uur. Dat is precies wat de IKEA Roblox-game biedt. In “The Co-Worker Game” binnen het Roblox IKEA-spel hebben spelers de mogelijkheid om verschillende rollen en taken op zich te nemen die je normaal gesproken in een echte IKEA-winkel aantreft. Als je erin geïnteresseerd bent, hier is de Roblox IKEA-sollicitatie proces. Maar bekijk eerst de openstaande rollen:

  • Klantenservice: Spelers kunnen virtuele klanten helpen door productvragen te beantwoorden, hen te helpen items in de winkel te vinden en aanbevelingen te doen op basis van hun behoeften en voorkeuren. Deze rol omvat uitstekende communicatieve vaardigheden en een talent voor klantenservice.
  • Product management: Spelers kunnen verantwoordelijk zijn voor het aanvullen van de schappen, ervoor zorgen dat producten correct worden weergegeven en het algehele uiterlijk van de winkel behouden. Deze rol vereist aandacht voor detail en het vermogen om de voorraadniveaus bij te houden.
  • Virtuele restaurantservice: Voor spelers die geïnteresseerd zijn in de culinaire kant van de zaak, is er de mogelijkheid om in het virtuele IKEA-restaurant te werken. Deze rol omvat het opnemen van bestellingen, het bereiden van eten en het bedienen van klanten op een vriendelijke en efficiënte manier.
  • Kassier taken: Spelers kunnen de rol van kassier op zich nemen, aankopen van klanten verwerken en een soepele betaalervaring garanderen. Deze rol vereist elementaire wiskundige vaardigheden en het vermogen om transacties nauwkeurig af te handelen.
  • Winkelonderhoud: Het schoon en georganiseerd houden van de virtuele IKEA winkel is essentieel, dus spelers kunnen taken krijgen zoals het opruimen van displays, het vegen van vloeren en het zorgen voor een prettige winkelomgeving voor klanten.
De virtuele winkel van IKEA Roblox game heeft een oude term nieuw leven ingeblazen: Metaverse (2)

Het klinkt als het echte leven, toch? Nou ja, een keer metavers was zo. Mensen en bedrijven betaalden duizenden dollars om land in de metaverse te kopen. Het resultaat? Kortom, ze zagen in dat dit helemaal geen goede investering was.

Snelle herinnering: wat is metaverse?

De metaverse is een collectieve virtuele gedeelde ruimte, gecreëerd door de convergentie van virtueel verbeterde fysieke realiteit en fysiek persistente virtuele realiteit, inclusief de som van alle virtuele werelden, toegevoegde realiteiten internet.

In eenvoudiger bewoordingen is het een virtueel universum waar mensen in realtime met elkaar en met digitale omgevingen kunnen communiceren, vaak via meeslepende technologieën zoals virtual reality en augmented reality. Het is als een gigantische, onderling verbonden online wereld waar gebruikers kunnen werken, spelen, socialiseren en samen ervaringen kunnen creëren, zoals de virtuele winkel van IKEA Roblox.

Kan de virtuele winkel van de IKEA Roblox-game de metaverse hype nieuw leven inblazen?

Het IKEA Roblox-spelpartnerschap is spannend, maar het zorgt er misschien niet voor dat iedereen over de metaverse praat zoals we hopen. Eén reden is dat Roblox, waar de game wordt gehost, vooral populair is bij jongere mensen. Dat betekent dat oudere mensen, die ook een groot deel van het potentiële metaverse publiek vormen, misschien niet zo geïnteresseerd zijn.

De virtuele winkel van IKEA Roblox game heeft een oude term nieuw leven ingeblazen: Metaverse (3)

Bovendien is deze game slechts een deel van het hele metaverse idee. Om de metaverse echt van de grond te krijgen, hebben we veel verschillende games en platforms nodig die naadloos samenwerken. Op dit moment zijn we daar nog ver van verwijderd.

Bovendien zijn er slechts 10 plekken beschikbaar. Dus als je erbij wilt zijn, haast je dan!

Ook al zijn er uitdagingen, het IKEA Roblox-spel is nog steeds een groot probleem. Het is een cool experiment dat ons veel kan leren over hoe virtuele werelden kunnen worden gebruikt voor leuke en praktische dingen zoals winkelen.

Hoewel de virtuele winkel in het IKEA Roblox-spel misschien doet denken aan het concept van de metaverse, blijft het waarschijnlijk vooral een slimme marketingzet en een vermakelijk spel.

Uitgelichte afbeeldingscredits: Eray Eliaçık/Bing

Tags: Ikeametaversroblox

De virtuele winkel van IKEA Roblox game heeft een oude term nieuw leven ingeblazen: Metaverse (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6029

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.